Testvliegen met de 1:10 schaal bij Martiniplaza

, ,

Op woensdag 17 april was het zo ver, we gingen testvliegen met onze 1:10 schaal van de Helpman 1. Na een jaar te hebben gebouwd en een winterstop, konden we ons allereerste gebouwde vliegtuig werkelijk gaan testen en zien of het kan vliegen. Met grote dank aan Martiniplaza, door hun medewerking konden we ondanks het slechte weer een eerste indoor vliegtest uitvoeren. Zou ons vliegtuig uberhaupt van de grond komen?

Op woensdagmiddag stonden we vol spanning te kijken of het vliegtuig zou gaan vliegen. Met een heel team bestaande uit leden van de stichting en onze partners; RCMA, Drag & Drop en Lambach, stonden we klaar om te testen. We konden in de grote hal van de Martiniplaza het vliegtuig laten vliegen, het weer was nog niet optimaal voor een outdoor vliegtest. Hieronder kun je het filmpje bekijken met het resultaat.
Hij vliegt! Voor uitgebreidde testen zijn we genoodzaakt om buiten te vliegen. Dan is er meer ruimte en dus meer mogelijkheid om volledig te kunnen testen. Uiteindelijk zal na het buitentesten bij onze partner RCMA, op het modelvliegveld in Ubbena, het vliegtuig volledig zijn gekeurd en luchtwaardig om er mee te kunnen vliegen volgens wet- en regelgeving.

We zijn super trots, de eerste stap is gezet en het resultaat is veelbelovend. We hebben echt vleugels gekregen!

Het gehele testteam, tijdens de vliegtest van de 1:10 schaal Helpman 1 bij Martiniplaza.
V.l.n.r.; Jaap (SVH), Kate (Lambach), Vincent (Drag and Drop), Andor (SVH), Hjalmar (SVH), Herman en Wende (SVH), Jan Jaap (ToProduction), Marnix (SVH), Martin (SVH), Teun (RCMA) Harry (RCMA) en Barry (SVH).
Overleg betreft instellingen van de 1:10 schaal. Harry van RCMA, Martin van SVH en kate van Lambach.
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met techniek. Wende kijkt door de VR bril van de drone, die door Vincent van Drag & Drop wordt bestuurd voor opname van de eerste testvlucht.