Werkruimte inrichten en voorbereiden op de bouw

Sinds september maken we gebruik van eigen onze bouwruimte, een loods die ter beschikking is gesteld door onze partner Geveke Bouw. De ruimte biedt alle mogelijkheid om de Helpman 1 te bouwen, gezellig samen te zijn en mensen te ontvangen die met ons samenwerken. De afgelopen tijd zijn er plannen gemaakt voor de inrichting en voorzetting van de bouw. Tijdens de eerste workshop in de bouwruimte werd duidelijk dat er nog wat werkplekken en opslagplekken moesten komen. En natuurlijk wat decoratie. Tekeningen en plannen zijn sindsdien gesmeed voor werkbanken en de inrichting van de werkplaats.
Om de 1:3 schaal en de 1:1 schaal mock-up te kunnen maken van het vliegtuig, zijn werkbanken nodig. Deze bieden een ergonomisch en mobiele werkplek. Naast de werkplek hebben we nog tools nodig om werk uit te kunnen voeren. Hiervoor zal o.a. nog een installatie worden gebouwd om de houtdelen van de mock-up, een deel van de 1:1 replica, te kunnen lijmen in een vacuüm omgeving. Ook worden er mallen gemaakt voor het vormen van de mock-up rompdelen. Ook hiervoor hebben we de werkplekken nodig.
In de afgelopen weken, januari en februari, is er hard gewerkt aan deze werktafels. Met hulp van onze leden en externe partijen krijgen we het werk gedaan. Het resultaat mag er zijn, zes robuuste en stijlvolle werkbanken.

Binnenkort zal nog een op maat gemaakte vitrinekast een thuis bieden aan onze 1:10 schaalmodel, ons eerste prototype om mee te gaan vliegen en als stimulans voor ons avontuurlijke project, het bouwen van een 1:1 replica van de Helpman 1. Vleugels maken met en voor Groningers. Wordt vervolgd.