Eerste partnerbijeenkomst bij Hanze Makerspace

, ,

Op 25 januari was onze eerste partnerbijeenkomst in de Hanze Makerspace. Onze partners zijn sinds 2022 bij de stichting en het project betrokken. Ze bieden hun diensten en kennis aan om ons project: het bouwen van de Helpman 1, te ondersteunen en verder te brengen. De bijeenkomst had als doel om te verbinden, inzichten te krijgen en elkaars talent te benutten.

Onze partners werden verwelkomd op de Hanze Makerspace. Door de avond te beginnen met een rondleiding kregen ze meteen een indruk van de werkplaats waar we de aankomende periode bezig zijn met het bouwen van de Helpman 1 replica’s. Door het verhaal van de coordinator van de Makerspace, Kjell, werden ze zichtbaar enthousiast. Tijdens de rondleiding hoorden ze wat voor moois er wordt gemaakt en wat wij aan mogelijkheden hebben om ons project in de toekomst voort te zetten. De Hanze Makerspace is een creatieve broedplaats voor studenten, young professionals en organisaties. Naast onze stichting zijn er meerdere projecten waarin de Makerspace faciliteert. Hoewel de Makerspace een initiatief is vanuit de Hanze Hogeschool Groningen, zijn er ook externe partijen van harte welkom. Dit gegeven bood een aantal van onze partners tijdens de rondleiding perspectief om één en ander aan innovatieve samenwerkingsprojecten te ontwikkelen.

Halverwege de avond werd in een presentatie duidelijk gemaakt welke stappen we allemaal hebben gemaakt in het afgelopen jaar en hoe onze financiële situatie van nu en de toekomst er uitziet. Ook konden we vol trots melden dat onze stichting sinds een paar weken officieel de ANBI-status mag uitdragen!
Tips and tricks werden uitgewisseld en de partners werden getrakteerd op een eerste oplage van onze papieren modelbouwplaat van de Helpman 1. Deze bouwplaat zal in de aankomende maanden beschikbaar zijn voor verkoop om ons project mede te financieren. De bouwplaat heeft ook een educatieve functie, het vertelt de geschiedenis van de pioniersgeest in Groningen en het vliegtuig. Door te bouwen ontdek je het vliegtuig en het verhaal van de pioniers die er toen mee bezig waren, en dat verhaal brengen we graag verder bij jong en oud.
Conclusie; een inspirerende en inhoudelijke avond. Met een duidelijke boodschap: enthousiasme zorgt voor voortgang, maar financieel is er wel het één en ander nodig om het gehele project tot het einde te volbrengen.

Wilt u de PowerPointpresentatie van deze partnerbijeenkomst bekijken? klik dan op deze link om het te openen in een nieuwe window.