10e Projectbijeenkomst; jaarafsluiting en rondleiding

Op 14 december was onze laatste bouwbijeenkomst van het jaar 2022. We konden terug kijken met trots en verwondering, wat een bijzondere club hebben we verzameld en wat hebben we hard gewerkt om de organisatie rond te krijgen in de huidige situatie. We sloten dit bijzondere jaar af met een bezoek aan onze aanstaande werkplaats waar het vliegtuig de Helpman 1 wordt gebouwd. We starten hier met een 1:10 schaalmodel, daarna opvolgend de 1:3 en de 1:1 modellen.

Om ons jaar van de stichting af te sluiten, zijn we met het bouwteam op bezoek geweest bij onze partner Hanze Makerspace. Kjell, de coördinator, gaf ons een kijkje in de keuken, waar we straks zelf aan de slag gaan met de bouw van onze replica’s van de Helpman 1. Een creatieve broedplaats, zo kun je de Hanze Makerspace het beste omschrijven. Een plek voor studenten, young professionals en bedrijven om samen te creëren en te leren. Innovatie stimuleren en verbinden dat is wat de Hanze Makerspace doet. Een ware speeltuin is het voor de creatieveling, alle apparatuur is aanwezig om metaal, hout en kunststof te bewerken. Van 3D printer tot aan houtdraaibank, je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

Het is niet de vraag of we een replica kunnen bouwen bij de Hanze Makerspace, maar tot hoe ver we komen qua grootte. De vleugels van een 1:1 replica, á 5 meter per stuk, moeten wel door de deur kunnen of in de opslag kunnen na montage.
Na de rondleiding werden we getrakteerd op koffie met zelfgemaakte nieuwjaarsrolletjes en slagroom, met dank aan ons teamlid Ben. Het jaar kun je niet beter afsluiten dan met zo’n inspirerende plek, lekkernijen bij de koffie en een gepassioneerd team. Tot volgend jaar!