1e Projectbijeenkomst; verbinden en (ver)bouwen

Op 22 februari 2022 was de 1e projectbijeenkomst van het bouwteam namens het vliegtuigproject Helpman 1. De bijeenkomst vindt plaats in de gezellige ruimte van Wijkdeal de Wijert, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid. Wat vooral opviel, niet iedereen kent elkaar maar toch was er al snel een verbinding onderling.
De meeste teamleden hadden elkaar nog nooit gesproken of gezien, dus kennis maken en verhalen vertellen stond met name op de agenda, naast ons motto: plezier en verbinding staat voorop. Om alvast in te komen met bouwen, samenwerken en creatief bezig zijn met vliegtuigen, was de opdracht: vouw je eigen vliegtuig en vlieg zo ver of zo lang als mogelijk. De opdracht viel in de smaak, de verbinding onderling ontstond en sinds die avond zijn er nog vele ideeën geboren. Het starten met relatief eenvoudige stappen is de opmars naar het grotere werk, namelijk in 2026 een 1:1 replica vlieg gereed hebben.

Met dank aan Jan Dirk van den Berg, voor het maken van het mooie model van de Helpman 1. Dit model is uit hout gesneden met hulp van een laser. Het model is gemaakt op basis van de originele schetsen van Henk Blouw.