Jaarafsluiting en Helpman 1 op ware grootte

,

In december sloten we het jaar af, met zelfgebakken rolletjes, stichting beslommeringen en de onthulling van de vloertekening van de Helpman 1 op ware grootte.
Terugkijkend hebben we flink werk verzet in 2023, elkaar goed leren kennen en zijn we trots op onze eerste vliegtuig, de radiografisch bestuurbare 1:10 schaal van de Helpman 1.
Het model was te bewonderen in het landelijke nieuws en bij het Maakfestival in het Forum Groningen. Wat het meest bijzondere is dat onze hulp in de basis, Henk Blouw, de 1:10 schaalmodel heeft gezien. Hij was onder de indruk hoe we vanaf zijn schetsen dit model hebben weten te bouwen. Sinds het contact in 2019 was het erg fijn hem weer te ontmoeten na lange tijd.
De stichting is afgelopen jaar twee leden rijker, namelijk Jaap en Emmy. Ze brengen het totaal op 12 leden. Ook hebben hebben we twee partners mogen verwelkomen, namelijk Geveke bouw en biljartfabriek Bierling De Schepper Biljarts. Ze brengen het totaal op 13 partners.

Evert en nieuwkomer Emmy, hebben de Helpman 1 op de vloer getekend. Het vliegtuig is op ware grootte, schaal 1:1, gedetailleerd weergeven. Zo kan iedereen, die in de loods komt, een idee krijgen van de omvang en onderdelen. Dat helpt om een inschatting te maken van dit toestel met een spanwijdte van ruim 11 meter. Met een beetje fantasie kun je er in zitten en vliegen.

De 1:1 vloertekening is gereed.
Evert in progress met de vloertekening
Jaarlijkse afsluiting met elkaar en rolletjes.

In de stichting hebben we naast bouwen ook andere mooie dingen gemaakt en meegemaakt. Op persoonlijk vlak zijn we gegroeid, hebben we elkaar bijgestaan en van elkaar geleerd. Dit maakt ons een bijzonder mooie, doch anders denkende, club mensen bij elkaar. Het lukt ons om een vliegtuig te bouwen en elkaar op sociaal vlak verder te brengen. Prachtig!
Volgend jaar hopen we met de 1:10 schaalmodel te kunnen vliegen en te starten met de bouw van het 1:3 schaalmodel. Het is nog even spannend of we op tijd de subsidieaanvragen gehonoreerd kunnen krijgen. Ook dit vergt teamwork en inzet vanuit talent, als we dat doen waar we goed in zijn komt dit goed. We zijn al een heel eind op weg om dit in 2024 te mogen meemaken.

Fijne feestdagen en een gevleugeld nieuw jaar! UBUNTU, ik ben wie wij zijn.