Start nieuw seizoen: nieuwe thuis en scrum workshop

,

In september begon ons nieuwe seizoen voor de bouw aan ons vliegtuig en het inhuizen in onze bouwruimte. De loods is door Geveke bouw aangeboden. We zijn er enorm blij mee, het voelt als thuis! Met een workshop scrum werden we door Frank klaargestoomd om bewuster samen te werken aan projecten.
Nadat we de sleutel hadden gekregen konden we het nieuwe seizoen starten in ons nieuwe thuis. Wat een ruimte en service, hier kunnen we de 1:1 replica bouwen, creatieve werkruimte maken en mensen ontvangen in een verwarmde kantine met koffie. De sfeer en ruimte zijn goed, de geur van hout en koffie gaan goed samen, een werkelijke stimulans om ons vliegtuig te bouwen. Geveke bouw mogen we vanaf nu officieel als partner verwelkomen.
Ook de 1:10 schaal van de Helpman 1 vind een mooi plekje in de loods, in afwachting van de laatste fasen voordat we gaan testvliegen.

V.l.n.r. Herman, Andor, Ben, Marnix, Frank en achter de camera Evert, tijdens de workshop in onze nieuwe werkruimte. Met op de achtergrond het FC Groningen stadion.

Eind september kregen we een workshop “Scrum” om daardoor inzicht te krijgen in het effectief plannen en beheren van activiteiten. Scrummaster Frank leerde ons hoe we met elkaar in complexe projecten op praktische en overzichtelijke wijze kunnen samen werken. Met het maken en testen van een simpele papieren helikopter leerde we spelenderwijs het systeem kennen en het uitvoeren van de planningstechniek. De essentie is dat we, wanneer het vliegtuigproject complexer wordt, duidelijke stappen omschrijven met daarbij helder activiteiten. De uitvoerder kan dan zien wat er gedaan moet worden en het inzicht krijgen in de voortgang.

Met de papieren helikopter als testcase ging het goed, de best vliegende versie bepalen met daarbij een helder uiteengezet plan en activiteiten was de kern van deze workshop, erg leuk en leerzaam!

Een nieuw thuis, nieuwe werkwijze en volgende fase voor het testvliegen aan van onze 1:10 schaalmodel. Ja, de zomervakantie is voorbij. Wij zijn met alle ontwikkelingen fris van start gegaan en erg blij.

Langs deze weg willen we het Dorpshuis in Hoogkerk bedanken voor ontvangst in de afgelopen jaren.