14e projectbijeenkomst: terugblikken en uitbreiden

, , ,

Op 12 juli kwamen we bij elkaar om de resultaten van de afgelopen half jaar te evalueren en om twee nieuwe leden te verwelkomen in ons team. We breiden uit met internationale mensen, uit Oostenrijk en India. Terugkijkend op het afgelopen half jaar hebben we een hoop werk verzet!

Deze meeting stond in het teken van terug en vooruit kijken. Ook mochten we Luka, uit Oostenrijk, en Jasraj, uit India, verwelkomen in ons team. Luka en Jasraj gaan beide aan de slag als technisch tekenaar en constructie analist. Luka is verbonden aan de TU Delft opleiding lucht- en ruimtevaart en Jasraj aan de Hanzehogeschool opleiding werktuigbouwkunde.

Om een indruk te krijgen wat we zoal als vrijwilliger hebben gedaan, hier de zaken ter info op een rij in willekeurige volgorde.

Een 1:10 model gebouwd, Maakfestival deelname, landelijk nieuws, Tv-optreden, ANBI-status verkregen, nieuwe wetgeving rondom WBTR doorvoeren, statuten aan laten passen, nieuwe teamleden binnen de club verwelkomen, aerodynamische simulaties maken van nieuwe vleugels, bestuursplan maken, calculaties maken van benodigde materialen, technische tekening, een bouwplaat, PR materiaal maken, logo’s ontwerpen, onze bouwvrienden bezoeken, onthullingen bijwonen, Instagram en Facebook berichten opzetten, kennis van wet- en regelgeving opdoen binnen de zelfbouw luchtvaart, Fly By Wire Chase Game ontwikkeld, Podcastserie op Spotify, studenten en scholieren begeleiding, intensieve samenwerking met partners zoals RCMA en Hanze Makerspace, voorbereidende werkzaamheden voor de Mock-up van de 1:1 replica, bouwruimte regelen, overall planning ontwikkelen voor de 1:3 en 1:1, technische tekenaars werven en fondsenwerving opstarten….enzovoort, enzovoort.

Ja, dit is een hele waslijst! Maar we hebben het wel allemaal gedaan. Na de zomer zullen we meer vanaf papier werken en zijn de meeste zaken nu ingeregeld. Zo kunnen we meer ontspannen en genieten van het bouwen.
Als voorzitter en initiator ben ik enorm trost op het team, op het werk dat geleverd is en de samenwerking die ontstaat. We zijn boven onszelf uitgestegen, hoog tijd om te landen!

Voldoening en tijd voor rust, dat was de toon van de bijeenkomst. Naast hard werk hebben we ook lol gehad, zoals met de Ben’s Bailout Box (BBB) en alternatieve ontwerpen maken voor de Helpman 1. En natuurlijk ons pronkstuk de 1:10 schaalmodel. Na de zomer gaan we met haar vliegen en kijken we uit om met nieuwe mensen aan boord en frisse energie te starten met de 1:3 en de 1:1 Mock-up. En niet onbelangrijk om in ons nieuw onderkomen samen te zijn.

|

|

|